Dating tips voor mensen van 50 plus

Het kan even onwennig aanvoelen wanneer u 50 plus bent en besluit dat u open staat voor daten. Jongeren zijn allemaal veelvuldig aan het tinderen geslagen en een paar keer per week met verschillende mensen op date, is voor hen de normaalste zaak van de wereld. Het is bijna een hobby te noemen. Voor mensen van 50 plus heeft daten vaak een andere betekenis, namelijk de zoektocht naar een eventuele nieuwe liefde. Wanneer daten niet zo vanzelfsprekend is, kan zo’n afspraakje met de nodige zenuwen gepaard gaan. In dit artikel sommen we daarom een aantal tips op, die speciaal bedoeld zijn voor 50 plus daten.

Geniet van de reis, focus u niet te veel op de bestemming

Juist wanneer mensen geneigd zijn om zich compleet te focussen op het vinden van een relatie, worden dates vaak geforceerd. U heeft dan misschien een checklist in uw hoofd, en bent tijdens het afspraakje vooral in de gaten aan het houden of degene tegenover u wel aan al uw eisen voldoet. Dat is zonde van de avond en kan er ook nog eens voor zorgen dat het gesprek niet al te soepel verloopt. Wanneer u 50 plus bent en heeft besloten om met iemand op date te gaan, dan heeft diegene vast iets dat u leuk vindt. Geniet daarom van het afspraakje, dan kunt u later alles laten bezinken en besluiten of u nog op een tweede date gaat of het hierbij laat.

Het gaat erom wie u nu bent

Mensen van 50 plus hebben al een heel leven vol avonturen achter zich. Het kan daarom verleidelijk zijn om uw identiteit aan alle gebeurtenissen in het verleden te koppelen. Tijdens een eerste date komt het regelmatig voor dat alle diepe dalen en hoge pieken die u hebben gevormd, uitgebreid besproken worden. Maar dat is niet altijd waar de ander op zit te wachten. U date tenslotte om iemand te vinden met wie u een nieuwe start kunt maken en nieuwe herinneringen opbouwt. Precies dat is de reden dat het leuker is om te praten over wie u nu bent, wat u op dit moment bezighoudt, welke hobby’s u hebt en hoe u de toekomst voor u ziet.

Een 50 plus date is geen therapiesessie

Deze tip sluit aan op bovenstaande tip. Wanneer mensen van 50 plus besluiten om weer aan het daten te slaan, is dit vaak het gevolg van een langdurige emotionele periode. Bijvoorbeeld een scheiding, het verlies van een partner of het bewuste besluit om voor langere periode vrijgezel te blijven om aan uzelf te werken. Herkent u zichzelf hierin? Dat is dus geen enkel probleem, want u bent niet de enige. Als u op date gaat met iemand met wie het klikt, waarbij u zich op uw gemak voelt, dan is het een valkuil om uw date als psycholoog te behandelen. Het is natuurlijk altijd positief wanneer u het idee heeft dat u veilig over persoonlijke onderwerpen kunt praten en niet veroordeeld wordt, maar elkaar leren kennen gaat stapje voor stapje. Gooi dus niet meteen al uw sores van voorgaande jaren op tafel, maar probeer het de eerste paar dates een beetje luchtig en vrolijk te houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *