Houd je huid jong

Rimpels in je gezicht, dit is een fenomeen waar niemand aan zal ontkomen. In ieder geval niet zonder dat je de fontein van de eeuwige jeugd vindt. Eraan ontkomen is dus het onmogelijke vragen. Je kunt het in ieder geval wel uitstellen!

 

Het is belangrijk om je huid dagelijks grondig te reinigen. Het liefst doe je dit ‘s morgens en ‘s avonds. Kies een cleaner die goed aangeschreven is door de specialisten en je huid niet te strak maakt. Dit verstoort dan weer het evenwicht in je huid. Dit kan er op den duur voor zorgen dat je huid alleen maar meer beschadigt.

 

Wat heel belangrijk is bij het onderhouden van je huid is de bescherming tegen de zon. Uiteraard houden we allemaal heel erg veel van de zon, alleen onze huid is een minder grote fan. Zorg er daarom voor dat je je tussen de maanden maart en september altijd goed insmeert met minimaal factor 30 zonnebrand. We willen allemaal lekker bruin worden in de zomer, maar met zonnebrand op word je echt nog wel bruin!

 

Naast deze tips heb je ook nog de voor veel mensen minder gangbare hulpmiddelen. Zo kun je bijvoorbeeld ook besluiten fillers of botox te gebruiken. Er zijn in Nederland  veel artsen die hierin gespecialiseerd zijn en het allemaal erg natuurlijk kunnen laten lijken. Je hoeft daarom echt niet bang te zijn dat je met een overdreven kunstmatig strak getrokken gezicht rondloopt. Gezicht fillers zijn daarom ook prima om te gebruiken.

 

Gezond leven is ook een erg belangrijk onderdeel voor het onderhoud van je huid. Het eten van veel vers fruit en groente is erg belangrijk. Dit mag zelfs een kilo per dag zijn! Daarnaast natuurlijk de algemeen bekende 1,5 tot 2 liter water per dag zijn al een hele grote hulp bij het onderhouden van je huid. Naast het gezond eten en drinken is het ook belangrijk om dingen als roken en alcohol links te laten liggen. Als je stopt met zulke negatieve gewoontes zal jouw huid je daar op de lange termijn erg dankbaar voor zijn.

 

Je huid onderhouden is dus van groot belang. Zorg dat je je huid goed reinigt en probeer slechte gewoonten zoveel mogelijk links te laten liggen. Mocht dat toch nog niet de gewenste effecten hebben kunnen fillers of botox jou ook helpen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *