Tips voor mooie krullen in je haar

Heb je een feestje? Of vind je het gewoon leuk om je haar af en toe te krullen? Dat snappen we! Want gekruld haar staat ontzettend mooi en feestelijk, of je haar nou kort, halflang of lang is. Maar dan moet je kapsel natuurlijk wel mooi gekruld zijn, en het moet er niet uitzien als een ontploft kapsel. Ben je benieuwd hoe je mooie krullen in je haar kunt maken? In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Verzorg je haar goed

Om mooie te krullen te kunnen maken, moet je natuurlijk mooi haar hebben. En dit krijg je door je haar goed te verzorgen. Gebruik altijd een milde shampoo en gebruik regelmatig een haarmasker. Voordat je je haar gaat krullen, moet je ook nog een styling product aanbrengen op je haar. Gebruik bijvoorbeeld een spray die je haar goed beschermt tegen de hitte en bovendien een goede grip geeft aan je haar. Vervolgens kun je je haar goed droog föhnen. Nu is je haar perfect voorbereid en kun je beginnen met krullen!

Laat een goed model in je haar knippen

Om het krullen van je haar gemakkelijker te maken, is het belangrijk dat je een goed model in je haar hebt. Heb je bijvoorbeeld lang, steil haar? Dan is dit een stuk zwaarder dan een kapsel met laagjes. De krullen zullen dan ook sneller uitzakken. Zeker als je dagelijks je haar wil gaan krullen, kan het verstandig zijn om je haar wat korter en gelaagder te laten knippen. Zo weet je zeker dat je krullen de hele dag mooi blijven zitten!

Verschillende manieren om je haar te krullen

Er zijn een heleboel verschillende manieren om je haar te krullen. Zo kun je gebruikmaken van een krultang, maar je kunt je haar ook krullen zonder hitte. Dit doe je bijvoorbeeld door je haar ‘s avonds nat te maken en te gaan slapen met allemaal kleine knotjes op je hoofd. Ook kun je gebruik maken van rietjes of van papillotten. Probeer eens uit welke manier voor jou het beste werkt!

Zo krul je hairextensions

Heb je erg dun haar? Dan is het misschien leuk om te kiezen voor hairextensions. Zo kun je toch genieten van een volle bos met krullen! Of misschien wil je maar af en toe hairextensions in je haar, bijvoorbeeld voor een feestje. Hiervoor zijn clip-in extensions ideaal. Deze klik je gemakkelijk en snel vast in je eigen haar. Je kunt al deze extensions kopen bij Hairextensions Voordeel. De extensions van human hair kun je gewoon tegelijk krullen met je eigen haar. Wel is het belangrijk dat je nooit een tang gebruikt die warmer is dan 180 graden Celcius, je haar goed borstelt voor je gaat krullen en altijd een hitte beschermend serum gebruikt. Zorg er wel voor dat je nooit de tapes of waxjes van je extensions raakt om te voorkomen dat ze beschadigen of losraken. Heb je synthetische extensions? Dan is het belangrijk dat je hier nooit direct met de krultang op komt. Je wil natuurlijk niet dat je extensions gaan smelten!

Zorg dat je krullen de hele dag mooi blijven

Als je je haren hebt gekruld, wil je natuurlijk wel dat ze de hele dag mooi blijven zitten. Laat je haar daarom altijd goed afkoelen nadat je klaar bent met de krultang. Zet je krullen eventueel vast met een speld, zodat ze hierna extra lang blijven zitten. Als je krullen goed zijn afgekoeld kun je hier met je vingers of met een grove borstel doorheen gaan. Spray vervolgens een lak over je haren, maar kies wel voor een lak waardoor je haar niet te stijfjes wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *