Waar moet je opletten bij lenzen en make-up?

Lenzen en make-up gaan natuurlijk prima samen. Bovendien zorgt het dragen van contactlenzen ervoor dat je make-up nog veel beter tot zijn recht komt. Dit komt doordat het niet wordt verstopt achter het montuur en de glazen van een bril. Wel blijkt dat veel vrouwelijke lenzendragers problemen ondervinden bij het aanbrengen van hun make-up. Daarom vertellen we je graag in deze blog waar je op moet letten om oogirritaties en eventuele infecties te voorkomen.

Eerst lenzen, daarna make-up

Het beste is om eerst je contactlenzen in te doen en daarna pas aan je make-up te beginnen. Op deze wijze voorkom je dat je vuil op je lenzen krijgt. Soms blijft er vet of olie van je make-up of huidproducten aan je handen en je wilt natuurlijk niet dat op je lenzen gaat zitten. Door je contactlenzen van te voren in te doen kun je zorgeloos je gezicht reinigen en verzorgen. En je kan natuurlijk ook veel beter zien wat je aan het doen bent.

Welke make-up producten gebruiken?

Op de markt zijn vele soorten make up merken. In principe maakt het niet zoveel uit welk merk je kiest. Waar je wel op moeten letten is dat je bijvoorbeeld geen oogschaduw poeder koopt. Het poeder kan namelijk gemakkelijk in je ogen terecht komen. Het poeder kan dan vast gaan zitten aan je lenzen waardoor je ogen gaan irriteren. Daarnaast is het beter om voor een vloeibare eyeliner te kiezen dan voor een potlood. Met een eyelinerpotlood heb je de kans dat het brokkelt. Tot slot is het ook beter om make-up op olie basis te vermijden. Als olie in je oog terecht komt, dan kan dit vlekken geven op je lenzen en voor een wazig zicht zorgen.

Last van droge ogen?

Wanneer je mascara of eyeliner aanbrengt hou je vaak je ogen wat langer open. Hierdoor kunnen je ogen sneller droog aanvoelen. Bij het dragen van lenzen is dit natuurlijk super irritant. Je lenzen zitten dan niet meer lekker, ze kunnen zich aan je ogen vastzuigen of juist gemakkelijk uitvallen. Gelukkig hebben we een oplossing voor dit probleem. Voordat je begint met het opdoen van je mascara of eyeliner kun je gebruik maken van oogdruppels. Pas op, gebruik niet teveel want je wilt natuurlijk niet dat je make-up gaat uitlopen.

Nieuwe lenzen kopen?

Ben je overtuigd om ook over te stappen op lenzen wanneer je make-up draagt? Contactlenzen kopen doe je eenvoudig online. Het online bestellen is eenvoudig, veilig en bovendien ook nog eens heel voordelig.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *