Waar op letten bij diamanten ringen?

Een ring van diamant is een belangrijke investering, daarbij let je goed op de kwaliteit van de steen. Maar hoe wordt deze kwaliteit bepaald? Er zijn vier belangrijke factoren die we op deze pagina zullen toelichten. Ga voor meer informatie naar de specialist in diamanten ringen Antwerpen; Di Amore.


 

  1. Het aantal karaat van de diamant staat voor het gewicht. Dit is dus anders dan de aanduiding karaat voor goud, wat de zuiverheid van dit edelmetaal aangeeft.
  2. De kwaliteit van het slijpen wordt nauwkeurig bepaald. Hoe beter de diamant wordt geslepen hoe mooier deze zal schitteren.
  3. Iedere diamant heeft van nature een kleur. Hoewel er vaak gedacht wordt dat iedere diamant volledig kleurloos is, blijkt dat niet het geval. De kleur bepaalt tevens de kwaliteit van de steen.
  4. Naast kleur wordt ook de zuiverheid van de steen beoordeeld, omdat diamanten stenen uit de natuur komen zullen er altijd “insluitsels” aanwezig zijn.

Deze vier factoren worden aangeduid als “de vier C’s” die staan voor:

  • Carat ofwel Karaat
  • Cut ofwel de Kwaliteit van het slijpen
  • Color ofwel de Kleur
  • Clarity ofwel de Helderheid van de steen

Hoewel dit voor de leek vaak niet of nauwelijks zichtbaar zal zijn, worden deze kenmerken onafhankelijk gecontroleerd in Antwerpen. Vraag daarom altijd naar een certificaat met alle gegevens over de steen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *