Weg tatoeage

Een tatoeage laten zetten maar achteraf spijt? Naam van een vriendje of een vakantie-aandenken laten vereeuwigen? Of wil je juist ruimte laten maken voor een nieuwe? Dit is een veel voorkomend probleem. 1 op de 4 volwassenen heeft een tatoeage en ruim driekwart krijgt daar spijt van. Gelukkig zijn er tegenwoordig betere oplossingen dan nooit meer korte mouwen dragen, of er een nog grotere tatoeage overheen laten zetten. Namelijk weglaseren.

 

Een speciale laser kan het pigment waar de inkt in zit afbreken onder de huid. De laserapparatuur is de laatste jaren steeds beter geworden maar echt makkelijk is het toch niet. Je hebt al snel 8 tot 10 behandelingen nodig (voor een kleine tatoeage). Tussen de behandelingen zit steeds 6 weken zodat je huid weer kan herstellen. Met het verwijderen van een tatoeage die in een paar uur is gezet ben je dus al snel een jaar bezig. Ook de kosten van verwijderen bedragen een veelvoud van de kosten van het plaatsen van een tatoeage. Hou er ook rekening mee dat weglaseren niet pijnloos is. Je kunt het vergelijken met een flink verbrandde huid door de zon.

 

Er zijn verschillende instanties die je kunnen helpen om je ongewenste tatoeage zonder litteken te laten weglaseren. In de meeste gevallen zijn dit laserpraktijken. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages. Ook kun je bij sommige tatoeerders of zelfs dermatologen terecht voor deze behandeling. Verwijderen van tatoeages is in ieder geval ongekend populair aan het worden de laatste jaren. Een tatoeage laten zetten is de laatste jaren een hype geworden maar het verwijderen ook!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *